homehomehomehomehomefotosteksten en akkoordenhomelinkscontact
   Allemansplein op nummer 1
    iTunes
 12 september 2014

De nieuwe CD Allemansplein is te downloaden via iTunes.

iTunes

Concert Heineken Music Hall
    HMH   16 december 2014
Op zaterdag 13 juni 2015 geeft De Dijk een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het Dansen op het Allemansplein concert is vernoemd naar het onlangs uitgebrachte album Allemansplein.
De kaartverkoop voor het concert start aanstaande vrijdag 19 december om 10.00 uur.

Met hun 15e studioalbum ‘Allemansplein’ gaat de band terug in de tijd. Huub van der Lubbe vertelt: "Een van de belangrijkste thema's is toch wel geschiedenis. We kijken naar het verloop van...

Lees het volledige bericht


'Allemansplein' van De Dijk binnen op nummer één in de Album Top 100
    PERSBERICHT    10 oktober 2014
Het album ‘Allemansplein’ van De Dijk is 10 oktober op de hoogste positie binnengekomen in de GfK Dutch Album Top 100. Het is de tweede keer dit jaar dat de Amsterdamse band met een album de nummer één-notering in de albumlijst behaalt. Afgelopen maart kwam 'Dijkers & Strijkers' ook al op de eerste plek binnen. Allemansplein’ bevat veertien nieuwe liedjes, waaronder de eerste single ‘Alles Komt Goed’, met een vocale bijdrage van Thomas Acda. Het album, dat 3 oktober is uitgebracht, wordt...
Lees het volledige bericht


De Dijk voor de tweede keer dit jaar op één binnen in Album Top 100
    RECENSIE   10 oktober 2014
De Dijk levert deze week een huzarenstukje af door voor de tweede keer dit jaar met een album binnen te komen op de eerste plaats van de GfK Dutch Album Top 100. Zoiets heeft een Nederlandse artiest of popgroep nooit eerder gepresteerd.
Lees verder onder Media

Lees het volledige bericht


Uitzending gemist: De Dijk bij RTL Late Night
    TELEVISIE   30 september 2014
De Dijk was woensdag 1 oktober te gast bij RTL Late Night en bracht daar de nieuwe single "Alles komt Goed" ten gehore.
Deze aflevering is terug te zien op Uitzending gemist

Lees het volledige bericht


Thomas Acda voegt zich bij De Dijk voor nieuwe single ‘Alles Komt Goed’
    SINGLE   9 september 2014
De Dijk en Thomas Acda hebben de handen ineengeslagen op 'Alles Komt Goed’, de titelsong van de nieuwe speelfilm 'Wonderbroeders’, waarin Thomas Acda een van de hoofdrollen speelt. Het is tevens de eerste single van het nieuwe De Dijk-album ’Allemansplein’, dat op vrijdag 3 oktober verschijnt.
Thomas Acda is ontzettend blij met de samenwerking, waarmee zijn droom om samen met De Dijk te zingen uitkomt: "Als kind was ik bij elk De Dijk-concert in Paradiso. Mijn grote neef Rob was...

Lees het volledige bericht

13 juni 2015
Amsterdam
Heineken Music Hall

Knap hoe De Dijk met hun 17e studio-album in 33 jaar toch weer weet te verrassen…. Gelukkig is de muziek nog altijd mooi.
De Volkskrant 

Allemansplein toont De Dijk in supervorm: ambachtelijk gemusiceerd en fraai open geproduceerd.
AD 

Ondanks veertien zeer gevarieerde nummers klinkt er overal spelplezier door, terwijl geen noot, toets, of accent te weinig of teveel klinkt.
De Telegraaf

In muzikaal opzicht is Allemansplein een rechtstreekse opvolger van het in 2011 verschenen Scherp De Zeis. De teksten van Huub van der Lubbe zijn hier mogelijk nog abstracter, nog scherper gestilleerd…..
Nu.nl