homehomehomehomehomefotosteksten en akkoordenhomelinkscontact
  

Zo’n heerlijke avond
Na zo’n heerlijke dag
Sterren in je ogen
Maan in je lach
Is dit een prachtnacht of niet?
Zie je de nachtpracht?


Prachtnacht5 Mei Festival5 Mei Festival


Terwijl er 'niet eens' een album uitkomt is 1995 een top-jaar op De Dijk-gebied. Allereerst wordt de band uitgenodigd om 50 jaar bevrijding te vieren middels een helicopter-tour langs een aantal bevrijdingsfestivals. In het kader hiervan brengt de band ook een speciale bevrijdings-single uit: Heb je het hart.

Verslag: Rondje Nederland
't Was vroeg opstaan, die vijfde mei. Om 10.30 uur al was het verzamelen op Schipho1-Oost. Met
opgewonden gezichten en hier en daar een knikkende knie meldden de mannen (en vrouw) van De Dijk zich keurig op tijd bij Captain Gert, de reisleider voor de dag. Zijn 3 heli's stonden al uitdagend te wachten. Nog een laatste rondje erom heen gelopen om even te wennen aan het idee en daar ging het hele gezelschap om precies 11 uur de lucht in. Een klein uur en tientallen geschrokken koeien later kwam het festiva1terrein in Groningen in zicht. Een scheervlucht boven de mensenmassa, overstappen in een touringcar, omkleden, gitaar omhangen…. “Dames en heren, geef ze een hartelijk applaus……DE DIJK.”
Na die vliegende start kon de dag eigenlijk al niet meer stuk. Meteen na het laatste nummer gingen de instrumenten weer in het bagagebakje van de heli en voordat iedereen het goed en wel in de gaten had vloog het hele gezelschap rakelings over paleIs -even Pieter pesten -Het Loo. In Maastricht dreigde het even fout te gaan omdat technisch niet alles in orde was. Een flinke vertraging was het gevolg. Geen nood. Tijdens de show had Captain Gert overleg gevoerd op hoog nivo. Bij hoge uitzondering mochten de luchtmachtheli's op deze speciale dag boven vijandelijk gebied vliegen. En zo werd, door af te snijden via België, Vlissingen toch nog redelijk op tijd gehaald. Na een heerlijk optreden met mensen in de bomen en op de daken was er weer even paniek: één van de heli's had het begeven. "Dit is Captain Gert, over. Maakt me niet uit, over. Als je maar zorgt dat ie in Vlissingen komt, over. En snel een beetje, over en sluiten." De twee andere heli' s gingen alvast op weg naar Almere en een half uur later volgde de rest van het gezelschap in de in allerijl opgetrommelde VN-chopper. De haast bleek achteraf enigszins overbodig want bij aankomst in Almere werd al snel duidelijk dat de voorgaande band had besloten het record "doorspelen na de afgesproken eindtijd" te willen verbeteren. Ze zullen er ongetwijfeld het Guinness Boek mee gehaald hebben, maar uit oogpunt van collegialiteit zou het sympathieker zijn geweest als ze dat bij een andere gelegenheid gedaan hadden. Afijn, de mensen in Almere kregen gelukkig uiteindelijk toch nog de show waar ze recht op hadden en daarna was het laagvliegen onder politie escorte naar De Dam in Amsterdam. Een kwartier later dan gepland werd de dag daar zinderend afgesloten. Rond middernacht was het eindelijk tijd voor terugblikken en sterke verhalen. De dag was absoluut geweldig. Een ervaring om nooit te vergeten. Nu, al bijna weer een maand later, staat een enkel bandlid nog steeds niet met beide benen op de grond. Grote dank aan het nationaal comité 4 en 5 mei, de politie en de luchtmacht voor de perfecte organisatie, en natuurlijk ook aan het publiek voor de hartverwarmende reacties. Groots!!!    Eerste concertposter
    Release info
    Buttons
    Foto: Bandauto
    Big Shot and his Rocking Guns
    Persfoto: Wakker in een vreemde wereld
    Persfoto: New York
    Persfoto: Nooit genoeg
    Foto: Mooi Mooi Mooi
    Persfoto: Het Paard
    Condooms
    De Dijk Live Platina
    5 Mei Festival
    Kaart: Melkboer
    Een alledaagse passie
    Moskou
    Wij Alexander
    Kaart: Het beste van II
    Kaart: Het beste van
    Flyer: Free Concert
    Concordia
    Persfoto: Nieuwsbrief Leden
    Howlin at the moon
    Flyer: Huub van der Lubbe
    Persfoto: Als het golft
    Persfoto: Waar is iedereen?
    Persfoto: USA Austin Texas
    Pinkpop
    SXSW
    Kaart: R.I.P.
    R.I.P.
    Flyer: Concordia
    Flyer: 20 Jaar De Dijk
    Flyer: door
    Flyer: Ahoy'
    Kaart: Jubileumconcert 25 jaar
    Flyer: Zullen we dansen
    Flyer: Hart van De Dijk
    Gedicht ter gelegenheid van 25 jaar De Dijk
    HMH