homehomehomehomehomefotosteksten en akkoordenhomelinkscontact
  

Zon heerlijke avond
Na zon heerlijke dag
Sterren in je ogen
Maan in je lach
Is dit een prachtnacht of niet?
Zie je de nachtpracht?


PrachtnachtSXSWSXSW


South By Southwest festival. De Dijk is vanaf 14 maart 2001 in Amerika aanwezig, alwaar ze meedoen aan het South By Southwest festival. Dit festival, dat jaarlijks in Texas gehouden wordt, is met 800 bands ht live-muziekfestival bij uitstek.
Een aantal fotos en verslagen.

Concert Verslag van Student uit Austin
Ik zit nu reeds vier jaar in Austin (studeer hier op de universiteit) en het SXSW festival is een mooi jaarlijks terugkerend gebeuren. Elk jaar is het ook weer afwachten welke nederlandse bands er komen. Meestal zijn er vijf-zes nederlandse bands waar ik nog nooit van gehoord heb. Dit jaar was weer hetzelfde tot in bij de zesde band aan kwam: "De Dijk", no way !! Klasse, gelijk met dikke letters in mijn agende gezet, vrijdagavond Scholz, 11 uur. Maar de week begon op woensdagavond met een optreden van "Dyzack" in Ruta Maja een kleine koffieshop, die half vol stond met Nederlanders, inclusief alle leden van "de dijk". Dit was een prima optreden van een band waar ik nog nooit van gehoord had.

Op vrijdag lunchtijd, belde mijn (nederlandse) vriend me op, om me te vertellen dat ik toch echt even de radio aan moest zetten, waar zowaar "de dijk" aan het spelen was, in het nederlands, toch een erg rare gewaarwording hier in Austin. 's Avonds was het dan eindelijk zover, in Scholz, een bar met een grote binnenplaats, een prima locatie voor een optreden. De dijk speelde uitstekend, gaf een prima show weg, hoewel het natuurlijk wel in het nederlands is en men hier in Austin erg verwend is qua optredens. SXSW alleen al betekent 800 optredens in 5 dagen, en verder kun je hier elke dag wel een aantal goede bands zien. Voor mij was het alleen maar beter, daar ik nu met mijn neus op het podium kon staan en alle ruimte had om lekker te dansen. En terwijl je dat doet krijg je opeens een camera op je neus van de nederlandse televisie die was meegekomen. Mijn (amerikaanse) vriendin vond het ook prachtig. Na het optreden nog even een handje geschud met Huub, om hem te feliciteren met zijn optreden.

Al met al een erg geschlaagde avond, en het is jammer dat ze na een optreden al weer terug ging. Ik ben erg benieuwd wat er volgend jaar gaat komen,
Jean-Paul

Reportage Texas Austin
Pas 4 weken geleden naar Amerika geemigreerd zat ik met m'n broer aan de telefoon niet wetend of ik de op dat ogenblik overkomende tornado zou overleven. M'n broer toevallig een hele grote fan van de Dijk wist me te vertellen dat ze hier in Austin op zouden treden op het SXSW festival. Dus via het net direct opgezocht waar het optreeden dan wel was. Dat mocht ik dus niet missen. Een verzamel CD welke ik tijdens mijn laatste dag in nederland bij Free Record Shop voor een tientje had gekocht had ik op zak. Het optreden bleek in Scholtz Beer Garten te zijn, niet wetende dat je van te voren kaartjes had moeten kopen werden we met wat geluk toch toegelaten. Ik moet het zeggen dat je die nederlandse muilen er overal direct uit haal en het waren er nogal wat. Iets later dan 11 uur begon het optreden, Huub (ik weet zelf pas sinds 5 minuten dat hij zo heet, al had m'n vrouw een handteking gehad op het cd hoesje .. ja die van een tientje) gaf zo af en toe wat engelstalige toelichting op de songteksten. Mensen uit Austin vinden dit soort muziek wel leuk alhoewel de taalbariere wel een obstakel is maar de muziek natuurlijk hartstikke gaaf. Na een nummertje of acht stond de volgende band weer te trappelen om op te treden. Het was een beetje kort maar wel heel gaaf om dit unieke optreden zo mee te kunnen maken. Bij thuiskomst nog effe m'n broertje gebeld om verslag uit te brengen.
Groet uit Austin Texas Marco D.


    Eerste concertposter
    Release info
    Buttons
    Foto: Bandauto
    Big Shot and his Rocking Guns
    Persfoto: Wakker in een vreemde wereld
    Persfoto: New York
    Persfoto: Nooit genoeg
    Foto: Mooi Mooi Mooi
    Persfoto: Het Paard
    Condooms
    De Dijk Live Platina
    5 Mei Festival
    Kaart: Melkboer
    Een alledaagse passie
    Moskou
    Wij Alexander
    Kaart: Het beste van II
    Kaart: Het beste van
    Flyer: Free Concert
    Concordia
    Persfoto: Nieuwsbrief Leden
    Howlin at the moon
    Flyer: Huub van der Lubbe
    Persfoto: Als het golft
    Persfoto: Waar is iedereen?
    Persfoto: USA Austin Texas
    Pinkpop
    SXSW
    Kaart: R.I.P.
    R.I.P.
    Flyer: Concordia
    Flyer: 20 Jaar De Dijk
    Flyer: door
    Flyer: Ahoy'
    Kaart: Jubileumconcert 25 jaar
    Flyer: Zullen we dansen
    Flyer: Hart van De Dijk
    Gedicht ter gelegenheid van 25 jaar De Dijk
    HMH