homehomehomehomehomefotosteksten en akkoordenhomelinkscontact
  

Zo’n heerlijke avond
Na zo’n heerlijke dag
Sterren in je ogen
Maan in je lach
Is dit een prachtnacht of niet?
Zie je de nachtpracht?


PrachtnachtCondoomsCondooms


Topsafe met glijmiddel (Uit nieuwsbrief september 93)
Bij de start van de najaarstour zul je in het Dijkwinkeltje een op het eerste gezicht erg vreemd artikel tegenkomen: een rood/blauw pyramide-achtig kunstwerkje waarin drie condooms (voorzien van Dijk-teksten) zijn opgehangen. Dit vraagt om uitleg:

Jos, de helft van de T-shirt verkopende tweeling, wordt door zijn andere werk (als voorlichter over geslachtsziekten) vaak geconfronteerd met mensen voor wie de "veilig vrijen"voorlichting te laat komt of niet duidelijk genoeg is geweest: HIV-dragers en Aids patienten. Nog steeds worden er mensen met het virus besmet - met alle onvoorstelbare ellende van dien - terwijl dat eigenlijk niet nodig is omdat we inmiddels met z'n allen wel weten hoe je besmetting kunt voorkomen.

We mogen het dan wel weten, er echt rekening mee houden gebeurt nog veel te vaak niet. Mede omdat condooms, één van de belangrijkste veilig-vrij attributen, nog lang niet overal gemakkelijk en schaamtevrij te krijgen zijn. Met name jongeren vinden het vaak onoverkomelijk om condooms te kopen bij dezelfde kruidenier die dagelijks ook hun ouders van de laatste dorpsnieuwtjes op de hoogte brengt. 'Liever gokken ze het erop. Vrijwel altijd gaat het goed, een heel enkele keer...

Jos nam eind vorig jaar (1992) al heel onopvallend gewone condooms op in het Dijk-winkeltje. En inderdaad, er bleek een behoefte aan te bestaan, met name in de minder bevolkte gebieden van Nederland. Op basis van deze behoefte werd besloten het condoom met ingang van het nieuwe seizoen standaard in het Dijk verkooppakket op te nemen. Maar dan wel een echt Dijk-condoom.

Kunstenaar/Verpakkingsdeskundige Frans Beekers zorgde voor de (volgens ons) prachtige verpakking, Huub voor de teksten op die verpakking en de NVSH voor de absoluut goedgekeurde Euroglider condooms erin. Voor De Dijk vormen deze condooms een stijlvolle manier om het belang van veilig vrijen te benadrukken. Er wordt door de band dan ook geen winst op gemaakt. De kostprijs waartegen ze verkocht gaan worden zal, mede door de relatief kleine oplage en het unieke ontwerp, op ongeveer 7 gulden per setje van drie komen te liggen. Niet goedkoop, maar daarvoor heb je wel een prachtig hebbeding dat volgens ons een ereplaats op het nachtkastje verdiend, één van Huub's teksten uitzoekt als motto voor de liefde van die nacht.


    Eerste concertposter
    Release info
    Buttons
    Foto: Bandauto
    Big Shot and his Rocking Guns
    Persfoto: Wakker in een vreemde wereld
    Persfoto: New York
    Persfoto: Nooit genoeg
    Foto: Mooi Mooi Mooi
    Persfoto: Het Paard
    Condooms
    De Dijk Live Platina
    5 Mei Festival
    Kaart: Melkboer
    Een alledaagse passie
    Moskou
    Wij Alexander
    Kaart: Het beste van II
    Kaart: Het beste van
    Flyer: Free Concert
    Concordia
    Persfoto: Nieuwsbrief Leden
    Howlin at the moon
    Flyer: Huub van der Lubbe
    Persfoto: Als het golft
    Persfoto: Waar is iedereen?
    Persfoto: USA Austin Texas
    Pinkpop
    SXSW
    Kaart: R.I.P.
    R.I.P.
    Flyer: Concordia
    Flyer: 20 Jaar De Dijk
    Flyer: door
    Flyer: Ahoy'
    Kaart: Jubileumconcert 25 jaar
    Flyer: Zullen we dansen
    Flyer: Hart van De Dijk
    Gedicht ter gelegenheid van 25 jaar De Dijk
    HMH