homehomehomehomehomefotosteksten en akkoordenhomelinkscontact
  

Zo’n heerlijke avond
Na zo’n heerlijke dag
Sterren in je ogen
Maan in je lach
Is dit een prachtnacht of niet?
Zie je de nachtpracht?


PrachtnachtPinkpopPinkpop


Persbericht: Eerste concert De Dijk in Nederland: Pinkpop!
Na het veelbesproken "sabbatical year" van De Dijk, is nu het moment aangebroken om de stilte te doorbreken.

Vandaag is bekend gemaakt dat het eerste optreden dat De Dijk in Nederland zal verzorgen 12 juni aanstaande op Pinkpop zal zijn. Na Pinkpop gaat De Dijk weer volop door het land touren. In het clubcircuit en op festivals, in sporthallen en feesttenten, natuurlijk in het Vondelpark Openluchttheater en er staat zelfs een optreden in het Concertgebouw te Amsterdam op het programma………………….

Redaktie 3voor12 VPRO: De Dijk maakt er een feestje van

MUZIEK:
Pakkende Nederlandstalige rocknummers - lekker makkelijk mee te zingen - met gevoel voor soul, dat vooral tot uiting komt in de bijdragen van de drie blazers. De groep begint met de kraker 'Binnen zonder kloppen' en zet daarmee de toon. De set bestaat uit veel oude successen en enkele nieuwe nummers, zoals 'Als het golft'. De nieuwe stukken liggen uiteraard - we hadden niet anders verwacht - in het verlengde van het oude werk.

HOOGTEPUNT:
Het nummer 'Dansen op de vulkaan', omdat het publiek - ook de mensen achter de voorste linies - bij dat nummer pas goed los komt. De blazers komen vooral bij dit nummer goed uit de verf. Daaruit blijkt maar weer dat we kunnen samplen wat we willen, maar dat er toch niets gaat boven echt koper op het podium.

DIEPTEPUNT:
Dat het feestje wat laat op gang lijkt te komen.

PODIUMPRESENTATIE:
zeggen dat de heren op de automatische piloot staan te spelen. Ze hebben er na een jaartje pauze duidelijk weer zin in.

PUBLIEKSREACTIE:
Zoals gezegd, duurt het even voordat de mensen op gang komen. Maar daarna is het ook meteen gezellig voor het podium en brult iedereen vrolijk met de bekende nummers mee. Bij 'Als het golft' zwaaien de mensen de handen boven het hoofd langzaam heen en weer. Zanger Huub van der Lubbes reactie: 'Hartstikke goed, ik wordt bijna misselijk van jullie.'

BIJZONDERHEDEN:
Geen. Dat zou je saai kunnen vinden, maar in dit geval is het positief bedoeld. Bij een band als de Dijk verwacht je bijvoorbeeld geen aparte muzikale kwinkslagen. Sterker nog, liever niet. De band is op haar best als ze de nummers op beproefde wijze het veld in slingert.
RAPPORTCIJFER: 8

De Stelling: De Dijk had al veel eerder op Pinkpop moeten staan.
EENS: 83 %
ONEENS: 17%

WAAROM EENS?
Jeroen 007: "Ja al veel eerder, het concert was (ook via internet) één van DE hoogtepunten van Pinkpop"

Ed Dekker: "Om dit vreselijke hiaat goed te maken kunnen ze misschien vanaf nu gewoon elk jaar geboekt worden."

Jacco Euser: "Ik moet toegeven dat 'De Dijk' niet mijn voorkeur heeft, maar goed: De Dijk heeft wel veel betekend voor de Nederlandse muziek en zodoende hadden ze er al eerder moeten/mogen staan van mij."

WAAROM ONEENS?
Martin de Jager: "ONEENS, weg met die jaren tachtig deuntjes van de Dijk. De Dijk: Leuk voor in het museum voor terecht ondergewaardeerde kunst"

Boy Griffioen: "Verschrikkelijk! Laat de Dijk maar thuisblijven en de Racketeers komen"

DE MENING VAN: Willem Venema (projectmanager Pinkpop van MOJO Concerts): "ONEENS. Nergens voor nodig. Kijk, nu hebben ze iets exclusiefs na een 'sabbatical year' en mij is beloofd dat het iets heel speciaals is."

Tom Holkenborg (Junkie XL): "EENS. Voor zover ik het heb kunnen volgen heeft De Dijk veel bijgedragen aan de tweede en derde wave binnen de Nederlandstalige popmuziek. Eerst samen met The Scene en De Tröckener Kecks en nu weer, samen met Van Dik Hout en Bløf."

Reakties via De Dijk website
Arno Brosens: Het was een zeer geslaagd optreden, waarbij ik goed heb kunnen meezingen vanaf de derde rij af het podium. Errug simpatieke band, perfecte muziek, dus van mij mogen ze vaker optreden!! Warschijnlijk zie ik jullie volgend jaar voor de derde keer in Zundert, feesttent Stuivezand. En misschien nog wel eerder als ik de kans krijg.
TOP!

Martine Vos: Het optreden op Pinkpop was ontzettend leuk, hoewel ik helemaal niet van die hele grote mensenmassa's hou. Het was goed omdat je kon zien dat de mannen er weer zin in hebben! Ze zijn weer geinspireerd en dat was, laten we eerlijk zijn, twee jaar geleden toch een beetje ver te zoeken. 'Als het golft' vind ik niet zo bijzonder, maar wat ik een ongelooflijk mooi nieuw nummer vind, echt een juweeltje, is toch wel 'De Zevende Hemel'. Prachtig! De muziek EN de tekst zijn allebei optimaal. Vondelpark Amsterdam was weer als vanouds. Ik heb er van genoten!! Blij dat ze weer terug zijn.
Groet, Martine    Eerste concertposter
    Release info
    Buttons
    Foto: Bandauto
    Big Shot and his Rocking Guns
    Persfoto: Wakker in een vreemde wereld
    Persfoto: New York
    Persfoto: Nooit genoeg
    Foto: Mooi Mooi Mooi
    Persfoto: Het Paard
    Condooms
    De Dijk Live Platina
    5 Mei Festival
    Kaart: Melkboer
    Een alledaagse passie
    Moskou
    Wij Alexander
    Kaart: Het beste van II
    Kaart: Het beste van
    Flyer: Free Concert
    Concordia
    Persfoto: Nieuwsbrief Leden
    Howlin at the moon
    Flyer: Huub van der Lubbe
    Persfoto: Als het golft
    Persfoto: Waar is iedereen?
    Persfoto: USA Austin Texas
    Pinkpop
    SXSW
    Kaart: R.I.P.
    R.I.P.
    Flyer: Concordia
    Flyer: 20 Jaar De Dijk
    Flyer: door
    Flyer: Ahoy'
    Kaart: Jubileumconcert 25 jaar
    Flyer: Zullen we dansen
    Flyer: Hart van De Dijk
    Gedicht ter gelegenheid van 25 jaar De Dijk
    HMH